Head vrea să-şi prelungească contractul cu Maria Sharapova

Compania producătoare de rachete de tenis Head intenţionează să-şi prelungească contractul cu Maria Şarapova, în ciuda faptului că jucătoarea rusă a fost depistată pozitiv la Meldonium, informează BBC.

Şarapova, în vârstă de 28 ani, a pierdut deja trei sponsori importanţi, Nike, TAG Heuer şi Porsche, după ce a dezvăluit luni, în cursul unei conferinţe de presă susţinută la Los Angeles, că a fost controlată pozitiv la Meldonium, o substanţă interzisă sportivilor începând cu data de 1 ianuarie 2016.

Firma Head anunţă, însă, că rămâne alături de câştigătoarea a cinci titluri de Mare Şlem, ultimul dintre ele în 2014, la Roland Garros, după o finală cu Simona Halep.

"Maria poate că a făcut o greşeală, însă a câştigat beneficiul îndoielii, iar noi vom prelungi colaborarea cu ea", precizează Head într-un comunicat.

Şarapova, suspendată provizoriu de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), începând din 12 martie, riscă o suspendare de patru ani după controlul antidoping de la Melbourne.

Head o consideră, însă, pe jucătoarea rusă "un model şi o femeie integră, care a inspirat milioane de fani din întreaga lume să joace şi să urmărească tenisul". 

"Onestitatea şi curajul pe care l-a arătată anunţând şi recunoscându-şi greşeala a fost admirabil. Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm în continuare cu ea şi să anunţăm noi sponsorizări în săptămânile şi lunile care vor urma", adaugă compania Head în comunicatul său.

sursa: Agerpres
foto: Bi Mingming/Xinhua