Rachete originale

Cum sa te feresti de rachete contrafacute?

Unul dintre cele mai importante indicii este pretul rachetei:
- in conditiile in care preturile rachetelor comercializate atat online (inclusiv pe siteul tenniswarehouse-europe.com), cat si prin metoda traditionala sunt apropiate intre ele, +/- 20%, preturi mai mici cu 30%, chiar 50% in unele cazuri, reprezinta un factor care ar trebui sa ne dea de gandit.

Recent am primit o oferta de pret "imbatabila" pentru doua modele de top: Babolat Aeropro Drive Cortex (racheta lui Nadal) si Wilson [K] Six-One Tour 90 (racheta lui Federer) de 400 Ron bucata. Cele mai mici preturi pentru aceste doua modele sunt in Statele Unite, pe siteul de referinta tennis-warehouse.com, unde modelul Aeropro poate fi achizitionat la pretul de $185 (aproximativ 550 Ron fara taxe de transport si taxe vamale), iar pentru modelul Wilson trebuie sa achitati $199 (aproximativ 600 Ron fara taxe de transport si taxe vamale). In aceste conditii este greu de crezut ca era vorba de niste rachete originale...

Sursa ofertei

Siteurile de anunturi si cele de licitatii online, anunturile de pe forumuri sunt metodele preferate de atragere a clientilor de catre cei care vand produse contrafacute, asa ca atentia trebuie sa fie maxima atunci cand achizitionati o racheta de tenis prin aceste canale.

Atunci cand cumparati de pe un site ecommerce, asigurati-va ca in pagina de contact sunt afisate datele de identificare fiscale si adresa firmei de unde achizitionati racheta.

Daca cel care va vinde racheta evita sa va dea o factura fiscala in momentul in care platiti racheta, sansele ca racheta respectiva sa fie un fake sunt foarte mari.

Pe piata exista si foarte multe modele care, desi nu sunt rachete fake, contrafacute, imitatii ... sunt rachete "rebuturi", care n-au trecut toate testele producatorului. Pot avea defecte grave (vicii de rezistenta) ascunse in interiorul rachetei sau poate fi vorba de chestiuni mai putin "dureroase" si fara urmari majore dupa achizitie, cum ar fi un logo sau text scris stramb.